Nynne viser vejen
Som aktivitetsleder i familienetværket støtter Nynne Groth Hallander sårbare familier og er et levende bevis på, at ens baggrund ikke behøver definere ens fremtid.

C – B – S. Bogstaverne blev noteret sirligt på en lap papir. Det var helt sikkert lige noget for Nynne, mente en af hendes medfrivillige i Røde Kors’ familienetværk i Slagelse. Nynne ville undersøge sagen og proppede lappen i tasken.
Den dengang 18-årige Nynne havde ikke hørt om CBS før. På googlesøgningen derhjemme stod der Copenhagen Business School, og efter opfordringen besøgte hun CBS til et åbent hus-arrangement. Fem år senere gik Nynne derfra med en kandidat i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation.
At Nynne skulle vælge den vej, lå ikke i kortene.
“I min familie var pengene var små, og det kan man bare godt mærke som barn – når de andre børn kom i skole i de dengang moderne Kawasakisko, havde jeg kopien Kawalaki på. Vi havde ikke det samme at rutte med som andre. Men vi havde en familie, hvor der bare var sindssygt meget kærlighed,” siger Nynne Groth Hallander.
Opvæksten med fokus på opbakning, selvtillid og selvværd gjorde, at Nynne turde træde sine egne spor.
“For mig var vores økonomi en præmis for mit liv, men ikke noget, jeg følte mig begrænset af. Men jeg tænkte tit over, hvordan det havde været, hvis ikke jeg havde haft en familie med den styrke og det sammenhold, som vi havde.”
“I er jo min familie”
Nynne er nu 30 år. For ti år siden henvendte hun sig til Røde Kors med en tro på, at hun kunne give noget værdifuldt videre, og siden har hun været aktivitetsleder i familienetværket.
“Jeg møder familierne med den baggrund, jeg har, og de erfaringer, jeg har gjort mig. Jeg har en stor forståelse for dem og deres vilkår, og det kan de jo også mærke, når vi taler om deres udfordringer,” siger Nynne.
Mange af familierne har en stram økonomi eller et lille netværk. Nogle har også misbrug eller vold tæt inde på livet, ligesom de tit oplever at stå alene og ikke vide, hvor de skal søge hen, hvis tingene bliver svære.
“I starten holder de sig ofte for sig selv, og man skal virkelig hjælpe dem i gang. Men vi bruger meget tid på at styrke relationerne. Stille og roligt spirer de frø, vi har sået – og pludselig er båndene blevet virkelig tætte.”
På den baggrund blev hele netværket sidste år inviteret med til en af drengenes konfirmation.
“Han delte selv invitationen ud og sagde, at det ville betyde meget for ham, hvis vi kom. ’I er jo min familie’, fortalte han. Det er jo vildt rørende,” siger Nynne.
Når Nynne ikke støtter sårbare familier, arbejder hun som executive assistant for direktøren i virksomheden BASE life science, der leverer IT-løsninger til medicinalvirksomheder. Det er vigtigt for Nynne at vise deltagerne i familienetværket, at ens baggrund ikke behøver definere ens fremtid.
“Det kan godt være svært at vælge sin vej, hvis ikke man kender nogen, der har gået den retning før,” siger Nynne.
“Men ’mange bække små gør en stor å’, er mit livscitat. Med støtte fra andre går det måske lidt lettere. Og at man er den første til at gøre noget andet, skal ikke forhindre en i at gøre det.”
Om Nynne
Nynne Groth Hallander, f. 1993.
Har været aktivitetsleder for forskellige familieindsatser i Røde Kors siden 2014 og siden 2016 i familienetværket i Ishøj-Vallensbæk.
Bor i Vanløse med sin mand Mark.
Del historien
Del historien med venner og familie via mail eller sociale medier,og hjælp med at sprede Røde Kors’ budskaber